Po sezoni škropljenja in oskrbi trte pred raznimi bolezni in škodljivci se za vinogradnika prične zahtevno, predvsem pa potrpežljivo delo. Da nastane dobro vino, so potrebni meseci, ne le nekaj tednov ali dni.
Za spravilo grozdja in nadaljnje postopke nastajanja mošta in vina je zelo pomembna čistoča vinske kleti in kletarske opreme, zato najprej poskrbimo prav za to. Pomagamo si z nasveti pri izbiri in nakupu kvasovk, hrane za kvasovke, različnih encimov, žvepla, parafinskega olja in čistil za vina. Zelo pomembno je, da si vse priskrbimo že pred trgatvijo, da imamo ob pravem trenutku ključne pripomočke. Po vseh pravilnih postopkih se prične fermentacija – spreminjanje mošta v vino. Ob tem je potrebno poudariti, da moramo poskrbeti tudi za zdravje grozdja – preprečiti gnilobo, poskrbeti za zrelost jagod in ustrezno ukrepati pri poškodbah in boleznih v času dozorevanja jagod. Le takrat bo naš nasvet prinesel najboljše rezultate.
Ko smo za vse zgoraj dobro poskrbeli, lahko nastopimo mi z laboratorijskimi storitvami in nasveti. Z analizo vina merimo dejanski alkohol, skupne kisline, vsebnost žvepla in vrednost pH.
Z degustacijo ali pokušnjo ocenimo organoleptične lastnosti vina, saj vsak vinogradnik strmi k čim boljši pridelavi vina. Danes se pridelujejo in uživajo le bolj kvalitetna vina.
Strankam smo na voljo z nasveti in meritvami celo leto, saj vino ves čas potrebuje našo pozornost. Obrnite se na nas v Eurogardnu Krško na telefonski številki +386 (0)7 4988 385.